• Instagram Clean
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean

Värmländsk seger både lördag och söndag!

24 augusti 2020 Under lördagen kördes den första deltävlingen av Rallycross-VM på Höljesbanan. Finalen bjöd på halkigt underlag då regnet hade vattnat banan. Johan Kristoffersson, mästare på detta underlag tog starten och höll undan samtliga varv. Tvåa blev hemmaföraren Mattias Ekström. På söndagen var det dags för andra deltävlingen i VM och semifinaler och finaler för deltävling 1 i Euro RX. I Euro RX blev det Oliver Eriksson som visade de övriga vem som var kung. Han vann före JB Dubourg. Trea blev vår egna Peter Hedström. I VM-klassen Supercar tog, efter lite strid med Robin Larsson, Johan Kristoffersson starten. Han verkade gå mot en ytterligare seger. Men Robin hängde på och jagade. Robin tog jokern på andra varvet och då smög sig Mattias Ekström upp på en andra plats. Mattias tog jokern på första varvet och jagade nu guldet. På sista varvet tog Johan jokern och då lyckades Mattias komma förbi och var uppe i ledningen. Det blev en svettig resa in i mål då Johan gjorde allt för att återta sin plats. Men, det blev Ekström som klev över mållinjen först. Johan blev bestraffad för att ha kört på markeringspinnar och halkade ner till tredje plats. Tvåa blev Kevin Hansen. Johan leder nu VM med 2 poängs marginal ner till tvåan Mattias Ekström.