top of page
  • Instagram Clean
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean

Pratstund med Björn Juhlin


Rallycross-VM i Höljes vore inget utan vår fantastiska publik. Det är NI som gör tävlingen till ‪#‎Themagicweekend‬! Vi fick en pratstund med en av de mest entusiastiska, nämligen Björn Juhlin som driver Höljes RX Entusiastgrupp på facebook.

Namn: Björn Juhlin Ålder: 44 år Bor: Kolbäck Yrke: Transportledare. Intressen: Rally och rallycross.

När startade du Höljes Entusiastgrupp och varför? Den startades 27 Oktober 2014. Jag märkte av ett behov av en facebooksida för publiken att kunna dela med sig av sina egna bilder och upplevelser från Höljes, och ett forum där vi besökare kan diskutera både före och efter vad vi har upplevt. Sidan startades inledningsvis med hjälp av rallycrossbilder från Bosse Östman som vi fick låna, och sen har det fortsatt. Därefter har många duktiga fotografer hakat på ute, plus att publiken hjälpt till med sitt material. Detta engagemang uppskattar vi stort!

Trodde du att ni skulle få så många följare så snabbt?

Nej, vi kunde nog inte föreställa oss att gruppen skulle växa i den takt den gjort. En gissning var 800 följare men intresset blev dock långt utöver vad vi vågat hoppats på. Den 17:e April 2015 hade vi nått drömgränsen på 1000 följare. I mitten på Maj ökade det i rask takt från 1000 till 7000 följare – jag trodde knappt att det var sant.

Hur många gånger har du besökt rallycrossen i Höljes? Det dröjde faktiskt ända till 2013 innan jag upptäckte rallycrossen i Höljes. Det krockade alltid med Power Meet i Västerås som jag tidigare deltog i med min Camaro. En kollega hade under flera års tid påpekat att det visst fanns roligare saker att syssla med den helgen, så jag gav med mig till slut och åkte med till Höljes istället. Det är verkligen inget jag ångrat. Det var till och med bland det häftigaste jag upplevt, så nu är jag helt fast i rallycrossen.

Du visar ett fantastiskt engagemang på sidan med flitiga uppdateringar, hur hinner du med allt? Frågan är om jag hinner med?! Innan det är dags för årets drabbning i Höljes så behöver jag nog anlita någon som hjälper mig. Det kommer att hända många spännande saker i år och det lär bli full aktivitet.

För många är VM i Höljes årets stora höjdpunkt och kommer dit flera veckor innan tävlingen för att få en bra plats.

Vad är det som gör Höljes så speciellt? Hela vistelsen under veckan i Höljes är ju speciell. Allt från vacker natur till alla underbara människor med glatt humör som befinner sig på plats. Detta i kombination med en massa action på en helt fantastisk bana som saknar motstycke. I Höljes är det en stämning som inte går att beskriva för den som inte varit där – den måste bara upplevas på plats. Jag är väldigt nöjd över att jag till slut blev övertalad att byta Power Meet-helgen mot Höljes, för nu är både jag och familjen fast!

Vi tackar Björn för en trevlig pratstund, och vi ser fram emot att träffa honom och alla andra rallycrossfans i Höljes. Gå med i Björns entusiastgrupp här:

bottom of page