top of page
  • Instagram Clean
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean

Höljes-VM växlar upp

PRESSMEDDELANDE

En av världens bästa rallycrosstävlingar, VM i Höljes, ska bli ännu bättre. Det bestämdes i helgen då Morgan Östlund, ordförande för Finnskoga MK, skrev avtal med konsulterna Ramona Karlsson och Glenn Mattsing.

– Det ökade intresset för rallycross lockar fler och fler besökare till Höljes vilket innebär högre krav på oss arrangörer, säger Morgan som har fortsatt höga ambitioner för framtiden.

Därför har Finnskoga MK beslutat att ta hjälp av bland annat motorsportsprofilen och rallycrossföraren Ramona Karlsson som har många års erfarenhet av sponsorarbete och företagsevenemang.

– Det ska bli jättekul att få jobba med rallycross på ett annat sätt än som förare. Få tävlingar i världen har ett så bra rykte som tävlingen i Höljes, säger Ramona.

För Ramona är läget perfekt då hon lägger årets säsong på is på grund av graviditet.

Ett område som kommer att prioriteras extra framöver är kommunikation. För att avlasta Finnskoga MK kommer Glenn Mattsing att ansvara för mediafrågor och affärsutveckling. Glenn kommer parallellt att jobba med utvecklingen av Långflon som är granne till Höljes och som förra året startade eventet Rallycross Warmup. Glenn var tidigare vd för ett mediabolag och har erfarenhet av olika event.

– Jag är tacksam att få förtroendet från Finnskoga MK som är en internationellt erkänd tävling. Uppdraget passar mig utmärkt då min ambition är att utveckla landsbygden i Klarälvdalen, inte bara i Långflon, berättar Glenn.

Årets tävling arrangeras 1-3 juli och beräknas locka en rekordpublik på närmare 50 000 personer till Höljes.

– Vi har stor förhoppning om nya rekordsiffror nu när SVT bevakar tävlingen och när nya storstjärnor är på väg in, säger Morgan.

Mer info:

Morgan Östlund 070 5820663

Ramona Karlsson, 070 5454854

Glenn Mattsing, 070 3277616

bottom of page