top of page
  • Instagram Clean
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean

Nu får vi ett nytt publikrekord!


Det var en glädjens dag i Finnskoga MK efter nyheten om Sébastien Loebs rallycrossatsning. – Nu får vi ett nytt publikrekord, säger ordföranden Morgan Östlund.

Morgan Östlund hade hört ryktena om Sébastien Loeb en tid och VM-promotorn IMG hade antytt att något stort var på gång.

På måndagen kom till slut glädjebeskedet.

– Man tror inte att det är sant förrän det är helt klart. Vi har önskat Loeb i många år och nu är det verklighet, säger Morgan Östlund som inte kan dölja sin glädje över fransmannens VM-intåg:

– Det är väldigt uppåt i dag, riktigt roligt. Loeb var det bästa vi kunde få.

Sedan tidigare har även amerikanske superstjärnan Ken Block anslutit till VM-startfältet.

• Vad får tillskotten för betydelse för er tävling?

– Naturligtvis lyfter det evenemanget och rallycrossen i stort. Fler blir intresserade. Nu får vi ett nytt publikrekord, jag är helt övertygad. För första gången kommer hela arenan att bli full.

Publikrekordet lyder i dag på 39 800 åskådare, noterat förra sommaren.

• 50 000-gränsen känns inte orealistisk?

– Nej. Allt skruvas upp lite nu. Vi får jobba för högtryck och förändra och bygga om anläggningen så att det ska fungera. Vi får sätta upp fler läktare, anpassa och utveckla allt.

Finnskoga MK skrev ett efterlängtat treårskontrakt med IMG i höstas och hoppas nu kunna skörda frukten av hårt arbete och ekonomiska utlägg.

– Det börjar ju minst sagt bra med det nya avtalet. Det har varit mycket utgifter så det är gôtt att gå in med den kicken vi får av stjärnor som Loeb och Block som ansluter till namnen vi redan har i VM.

• Finns det negativt med rallycrossboomen?

– Jag kan inte se det i dagsläget. Det enda jag är lite orolig för är hur vi ska kunna ta emot alla förare eftersom vi ska arrangera alla klasser och även EM. Det kommer att bli någon sorts gallring, men det blir en kvalitetsuttagning så det är knappast negativt för evenemanget, säger Morgan Östlund.

bottom of page